Groene Buur

Samen met het team van de Groene Buur / @growinggreencities op pad geweest langs alle stadsdelen van Almere voor een superleuk initiatief.
Ik mocht de paaltjes uitdelen die ik heb gemaakt van Almeers essenhout. De paaltjes komen bij de Groene Buur in de voortuin te staan.

Voor meer info over de Groene buur kan je terecht bij Growing Green Cities. Groene Buur

Wat is een Groene Buur?

De Groene Buur is ambassadeur voor het vergroenen en insectvriendelijk maken van de buurt. Je bent een aanspreekpunt en inspirator voor de buurtbewoners. Iedere Groene Buur doet dat op zijn of haar eigen manier. Je bedenkt zelf activiteiten zoals bijvoorbeeld een ruilmiddag organiseren voor stekjes en bloemzaadjes. Je biedt hulp & advies aan bij het vergroenen van een tuin, een workshop insectenhotel maken of het organiseren van een insecten-speurtocht door de wijk. Het kan van alles zijn. We denken aan een of twee Groene Buren per wijk. De ene wijk is groter dan de andere, vandaar dat er soms meerdere Groene Buren in een wijk zijn. Onderling delen alle Groene Buren informatie, kennis en ideeën met elkaar uit. En inspireren zij elkaar.

Klaar voor de start

Als je begint als Groene Buur krijg je een startpakket met o.a. een aantal insectvriendelijke planten om uit te delen in de buurt. Zaaimengsels tbv de wilde bij en insecten, een herkenbaar regenjack met de tekst Groene Buur erop. En natuurlijk het tuinpaaltje. Zo ben je klaar voor de start! Heb je interesse om ook Groene Buur te worden in Almere, mail dan naar Sacha de Ruiter: sacha@duurzaamsociaal.nl. Zij is de projectleider van Groene Buur en neemt contact met je op.

Do you like it?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s