The making of Shoes#1 (day 4)

(For English comments see below the pictures)

Na het glorieuze moment van vorige week, waar werd vastgesteld dat het ontwerp en de leest bij mijn voet passen, kon ik vandaag beginnen aan de definitieve schoenen. Ik heb de tong iets breder en langer gemaakt en de leest toch voor de zekerheid iets breder. De neus heb ik niets aan veranderd.

Hieronder kan je de werkzaamheden en resultaten van vandaag zien. Handelingen die al eerder voor de passchoen zijn verricht, maar nu twee voor twee schoenen en apart voor het bovenleer en de voering. Dus veel aftekenen, snijden, schalmen en vooral goed opletten dat van sommige stukken een linker en rechterkant nodig hebt. De kleuren van de schoenen zijn nu ook definitief.

De dag heb ik afgelsoten met het klaarmaken van de binnenzolen. Die zie je zitten in de pers onder de leesten.

Volgende week waarschijnlijk de hele dag achter de naaimachine.

Imagine, Create & Enjoy!

On day 4 I was still enjoying the fact that my concept shoe fits and now it was time to start cutting the pieces for the final PAIR of shoes. Yes, now I have to do it all twice. This day I managed to cut all the pieces, prepare some of the pieces for stitching and put the lasts (I found that they call them lasts in stead of moulds :-)) in the press with the inner soles. So I am all set to start sewing next Saturday!

2 Comments

  1. Good day I am so excited I found your weblog, I really found you by accident, while I was looking on Askjeeve for something else, Nonetheless I am here now and would just like to say thanks a lot for a remarkable post and a all round thrilling blog (I also love the theme/design), I dont have time to look over it all at the moment but I have book-marked it and also added your RSS feeds, so when I have time I will be back to read a great deal more, Please do keep up the excellent work.

Do you like it?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s