I present the Concept of Shoe#1

(For English see below the pictures)

Dag drie zit er alweer op. Vandaag was het grote doel om de passchoen af te krijgen zodat ik kon vaststellen of de leest en mijn ontwerp goed aansluiten bij mijn verwachtingen en mijn rechter voet.

Ik begon de dag met het maken van een leren etui om het werken met de naaimachine onder de knie te krijgen. De laatste steken zagen er zodanig uit dat ik het aandurfte om de schoen in elkaar te gaan zetten. Veel op en neer lopen tussen naaimachine en lijmtafel gaf ook nog wat beweging wat op deze koude dag best lekker was. Elk stuk leer dat genaaid wordt zet ik eerst vast met rubbercement. Dit is een tijdelijke verbinding om het leer op zijn plek te houden.

Als het naaiwerk naar tevredenheid afgerond en dan heb je iets waar je een schoen in zou kunnen herkennen, maar je wilt er niet niet mee de straat op. Dan is het tijd om met omboeknagels het leer om de leest te spannen. Om het leer dan permanent aan de zoo te bevestigen smeer je lijm tussen het leer en de zool, druk je dit aan met een soort spatel en dan kunnen de spijker verwijderd worden. Met een mes verwijderde ik vervolgens het overtollige leer. Ik had naast voeringleer ook ander leer gebruikt om in dit concept al wat contract te krijgen. Helaas moest ik daar voor de stevigheid iets overheen plakken. Bij de uiteindelijke schoen zit deze versteviging tussen de voering en het bovenleer.

Toen was het tijd voor het moment van de waarheid. Het verwijderen van de leest en het passen van de schoen. HIJ PAST!! Dat is een lekker gevoel.

Wel merkte ik dat de tong van de schoen iets breder moet en misschien ga ik nog iets aan de neus doen. Dit is voor volgende week als ik aan de slag ga met het definitieve paar. Ik heb er zin in!

Day three of the shoe making course was a victorious one. I have managed to sew in a straight line and complete the Concept of Shoe#1. The pictures above tell the story. It was a day of sewing, nails and glue. And I loved it. Of course the most exciting moment of the day was fitting the Shoe. IT FITS!

Next week I will change my pattern a bit to make the tongue a little wider and maybe change the nose a bit. I look forward to it!

Do you like it?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s