Working on shoes#1 (day 2)

(for English see below the pictures)

Dag 2 van de cursus schoenen maken was hard werken en genieten. Er komen zoveel nieuwe dingen voorbij dat het af en toe even slikken is (en snel opschrijven wat je gedaan of gehoord hebt). Ik ga ongetwijfeld nog een paar keer zeggen dat er veel komt kijken bij het maken van een schoen. De begeleiding van Esther is super dus we gaan vol vertrouwen door.

Vandaag heb ik mijn patroon afgemaakt en alle delen apart uitgeknipt om op leer over te kunnen trekken. Vervolgens het leer uitsnijden, de rand schalmen (het leer dun maken) om dikke randen te voorkomen, de te naaien stukken aan elkaar plakken en de eerste centimers afleggen met de naaimachine. Wat onwennig met de naaimachine (de tweede keer dat ik er achter zit) heb ik wat bochtjes toegevoegd die ik beter weg had kunnen laten. 😦 Bij het vastplakken van het hielstuk kwam ik erachter dat het toch allemaal anders moet. Volgende week alles weer uit elkaar halen en mijn patroon aanpassen. Toch de zijvlakken en het hielstuk maar gelijk aan elkaar bevestigen.

Tussendoor ben ik verder gegaan met het afwerken van de binnenzool van de passchoen. Deze moet feilloos meelopen met de lijn van de leest. Gelukkig heeft Esther mooie machines staan om dit mee te doen.

Wil je meer weten over de cursus schoenen maken kijk dan op www.jouwstouteschoenen.nl

Day 2 of the shoe making course is behind me. It was a great day. Today I finished the pattern en cut the leather for a fitting shoe. A shoe you can see as a first draft to check if all the measurments are correct before we proceed with the actual shoe. On the pictures you see the pieces that I have cut out. Does not give a pretty sight yet, but there is hope that it will look close to what my sketch tries to show. 🙂 I also grinded the inner sole to fit smoothly on the mould. After my first minutes bhind the sewing machine I realize I need more practice. 😦 I found ou I also need to do some changes to my pattern. I will do this, this week so I am ready for putting my first dummy shoe together next week.

Do you like it?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s