Shoes#1 Day 5

(For English see below pictures)

Op dag 5 van het maken van mijn eerste paar schoenen ben ik druk geweest met het klaarmaken van alle lederen delen. Dit betekende het hier en daar schalmen (dunner maken)van zowel het bovenleer als de voering. Dit om ervoor te zorgen dat ik geen last krijg van harde randen in de schoen en niet te dikke lagen krijg aan de zijkanten.

Zoals je op de foto’s kunt zien heb ik ook mijn logo op de schoen genaaid. Gaaf zo een stempel met mijn eigen logo waarmee ik alles van een glimlach kan voorzien. 🙂

Toen alles klaar was om te naaien, eerst de te naaien stukken aan elkaar bevestigd met rubbercement (lijm die tijdelijk hecht) zodat het leer niet verschuift tijdens het naaien. Gelukkig heb ik het werken met de naaimachine zodanig te pakken dat alles naar teveredenheid in elkaar zit. Na het naaiwerk gaten in het leer gemaakt om de ringen te bevestigen waar de veters doorheen gaan. Als accent 1 groen ringetje gebruikt. Het gaten maken en bevestigen van de ringen heb ik met een Handpers of Spindelmachine gedaan (zie foto).

On day 5 of my shoe making course I got a long way creating all the leather pieces of Shoes#1. A lot of glue to hold the leather inplace and some time behind the sewing machine to stitch it all together. I am happy with the result.

I attached my CrazySmile logo to the sides of my shoes en after sewing I punched holes and pressed in the rings for the laces. Time flies when I am having fun. I hope I can get to the point where I can fit the leather to the lasts next week.

Imagine, Create & Enjoy!

Do you like it?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s