Shoes#1 Day 6

(For English see below the pictures)

Had ik al gezegd dat de tijd vliegt? Dag 6 van de cursus schoenen maken zit er alweer op. Het was weer erg gezellig in het atelier van Esther van Schagen van Jouw stoute schoenen. Elke zaterdag loopt er wel iemand binnen die gebruik maakt van een tegoedbon om een riem een kleppertje of iets ander van leer te maken. Vandaag was dat Romeo die aan de slag is gegaan met het maken van een riem.

Naast die gezelligheid ook nog hard gewerkt aan mijn schoenen. Zoals je op de foto’s kunt zien zit bijna alles aan elkaar vast. Alleen de voering aan de bovenkant nog aan de buitenkant vastzetten en dan kan ik het leer op de leest gaan spannen. Vandaag naast de nodige tijd achter de naaimachine ook mij binnenzolen op maat gemaakt. Deze moeten mooi aansluiten op de leest. Als je de standaard binnenzool op de leest op maat geperst hebt steekt er nog aan alle kanten materiaal uit. Dit heb ik met een handig snijapparaat en de schuurband verwijderd.

Volgende week ga ik het leer aan de binnezool bevestigen om de leest. Dan krijgt de schoen zijn uiteindelijke vorm. 🙂

Day 6: today I attached al the pieces together. As you can see on the pictures now the nose, the sides and the back are connected. Besides spending some time behind the sewing machine I also grinded the inner sole to fit the last perfectly. So next week I will start to pin the leather to the last. 🙂 Looking forward to it.

Imagine, Create & Enjoy

1 Comment

  1. Hallo,

    Van m’n vader erfde ik een lerenriem snijapparaat. Heb je daar wat aan? Je mag het gratis hebben, want ik weet werkelijk niet wat ik ermee moet…

Do you like it?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s