Tools: Debossing press

My new tool has arrived. It is a press you can use for debossing and stamping foil onto a variaty of materials. I have only been experimenting with debossing as you can see on the pictures below. I really like the results. The press uses heat to add the print to the leather. You can adjust the heat of the top plate of the press between 0 and 400 C.

Just in case you wonder: I bought this machine and the stamps at Star Printing Supplies. Very good communication, service and fast shipping. The machine and the stamps look solid.

Link to the stamp (there are different sizes): Stamp

 

Imagine, Create & Enjoy

Stamp with TheCrazySile logo
Stamp with TheCrazySile logo
Leather debossing press
Leather debossing press
Handmade leather with logo
Handmade leather with logo
Leather Debossing by TheCrazySmile
Leather Debossing by TheCrazySmile

14 Comments

 1. Wouw gaaf zo’n machine. Ik wou dat al lang hebben maar het is veel te duur hier in NL. Ik zie dat het bedrijf in het buitenland zit. Ik ben altijd bang voor een hoge inklaringskosten als ik iets uit het buitenland bestel. Viel de inklaringskosten wel mee?

  1. Dat had ik nou ook. De kosten van de inklaring heb ik nog niet gezien. Het product kost rond de 150 dollar dus ik hoop dat het meevalt. Het apparaat doet voorlopig goed wat het moet doen en de afhandeling van dit bedrijf ging erg voorspoedig.

   1. Bedankt voor de snelle reactie! Als je de inklaringskosten nog niet hebt gezien dan hoeft je dit niet te betalen denk ik. Meestal moet je gelijk aan de postbode betalen anders krijg je het product niet mee. Ik ga die ook kopen, denk ik maar eerst even kijken wat hij allemaal kan 🙂
    Wat een leuke blog heb je trouwens en veel nuttige informatie, bedankt!
    en veel succes met je business.

   2. Ik heb mijn Btw nummer doorgegeven en dan hoef je aan de deur niets extra te betalen. Kan me niet voorstellen dat er niet ergens een rekening gaat verschijnen. 🙂 Ik heb alleen nog in leer gestempeld, maar ook hout en met folie op vele materialen is mogelijk volgens de omschrijving. Let bij het bestellen erop dat je aangeeft dat je een UK stekker wil. NL stekkers hebben ze niet, dus je moet zeker een adapter kopen.

   3. O ja dat is ook een handige tips. Dus vragen voor een UK stekker.
    O ja…. heb je de stamps ook bij hun besteld? Ik heb de mijne op etsy besteld, het ziet er uit dezelfde als jouwe stempels. Zou ik die van mij ook kunnen gebruiken samen met het machine denk je?

   4. Ja ik heb de stempels ook bij dezelfde shop besteld. Als de stempels die je hebt bedoeld zijn om heet mee te stempelen dan lukt het vast. Ik leg de stempel los op het leer op de onderste plaat en dan druk ik het hete deel er tegenaan.

 2. Goedemorgen The CRAZY SMILE,
  Een tijd terug heb ik je over je debossing press machine gevraagd en was van plan om ereen te kopen maar helaas door de omstandigeheden het is me nog steeds niet gelukt. Ik ga één van deze dagen wel echt kopen maar ik ben nog benieuwd of je nog importkosten, inklaringen, etc. moest betalen? Zo ja hoe ging het? Krijg je achteraf een acceptgiro thuis gestuurd of iets anders? En was het veel geld? En de laatste vraag is: doet het machine nog goed?… Sorry voor veel vragen 🙂 Alvast bedankt en een fijne dag verder.

 3. Goedemorgen The CRAZYSMILE,

  Een tijd terug heb ik je over je debossing press machine gevraagd omdat ik van plan was om er een te kopen. Helaas door de omstandigheden was het me steeds niet gelukt om hem te kopen maar nu ga ik hem wel aanschaffen. Ik heb nog wel vragen aan je als je het niet erg vindt en dat zijn de volgende vragen:
  – Heb je importkosten, inklaringen, etc. moesten betalen, zo ja hoe (achteraf een acceptgiro?), was het veel geld?
  – Ben je nog tevereden met het machine?

  Alvast bedankt en een fijne dag verder,
  RIna

 4. Dit is een heel mooi apparaat. Ik wil er ook een gaan bestellen maar vraag me af welke maat jij gebruikt. Heb je als je kleine stempels gebruikt last van de hitte die het blok genereerd op de omgeving?

  1. Hallo Marco, Zeker een fijn apparaat gezien de aanschafprijs. Van het blok heb ik geen last gehad. Bij sommige grote stempels met veel raakvlak aan het leer zie afhankelijk van het leer wel eens wat uitstraling. Is ook steeds even zoeken naar de juiste temperatuur per lap leer.

   Succes!
   Gr, Jim

Do you like it?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s