Makers van Almere wint Awesome Pitch Night

Makers van Almere wint Awesome Pitch Night

Op 19 september 2018 pakten Annabel, Amelie en Mathijs, namens Makers van Almere, het podium tijdens de Awesome Pitch Night. Met succes! De jury beoordeelde het plan als concreet, uitvoerbaar, leuk en een waardevolle bijdrage aan het centrum van Almere. De winst leverde 1000 Euro op voor de uitvoering van het plan.

Het Doel

Creativiteit, ambacht, kunst en design zorgen voor kleur, beleving, trots en meer… Om het te beleven moet je wel weten dat het er is. Makers van Almere is ontstaan om te zorgen dat al dat moois gezien wordt door het publiek en consument, maar ook om Makers zichtbaar te maken voor elkaar, zodat ze van elkaar kunnen leren en kennis en middelen kunnen delen.

Het Plan

Makers van Almere is nu een digitale etalage op Instagram en Facebook voor alle mooie creaties die in Almere gemaakt worden door veelal zelfstandige creatieve ondernemers, ambachtslieden en kunstenaars. Om de impact en zichtbaarheid te vergroten, hebben we bedacht om een reizende vitrinekast te maken waarin Makers hun creaties kunnen tonen en verkopen. Ondernemers in het centrum van Almere kunnen de kast voor een bepaalde tijd een plek geven in hun winkel. Dit zal leiden tot extra bezoeken aan de betreffende winkel doordat men de kast opzoekt, de creaties van de makers worden gezien door de bezoekers van de winkel en de winkeleigenaren raken bekend met een nieuw productaanbod uit de eigen stad. Win, win, win dus!

Naast de reizende kast maakt een website en social media een belangrijk deel uit van het plan. De website geeft informatie over de Makers en zijn of haar producten. Via duidelijke informatie in de kast komt men bij de website en via de website en social media weet men waar de kast is.

Amelie, Mathijs en Annabel (leerlingen van Helen Parkhurst) werken de komende tijd nauw samen met Jim van der Wardt (initiatiefnemer Makers van Almere) om te zorgen dat de kast voor de kerst officieel in gebruik genomen kan worden. Hierbij krijgen ze naast de 1000 Euro ook advies en hulp bij het uitvoeren van de Awesome Foundation. Wil je ook graag je steentje bijdragen? Graag! Neem contact op en we kijken samen naar de mogelijkheden.

Makers van Almere geeft ook zicht op relevante events, zoals markten, voorstellingen, informatieavonden, etc.. Volg Makers van Almere als je niets wil missen. 

Voor meer informatie kan je mailen naar MakersvanAlmere@gmail.com of een bericht sturen via Instagram of Facebook.

Awesome Pitch Night win.

 

 

Do you like it?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s