Washable paper & Vegan leather

Washable paper & Vegan Leather

Washable paper of Vegan leather is een mooi vegan alternatief voor leer, scheurvast, wasbaar tot 40 graden en op een aantal manieren te bewerken. Wat wil je nog meer.

Ik kwam dit materiaal tegen op een zoektocht naar alternatieven voor leer en ik kan wel zeggen dat ik er helemaal weg van ben.  Door de veelzijdigheid en prachtige effect van het bedrukken van het materiaal is het ook erg geschikt om te gebruiken als presentatiemateriaal. Het leuke is dat je er naderhand weer mooie producten van kan maken. Op de foto’s hieronder een selectie van de creaties die ik al met washable paper heb gemaakt voor verschillende projecten.

washable paper

washable paper is gemaakt van duurzame cellulose vezels die zijn gemixt met natuurlijk latex. De cellulose die we gebruiken komt van gekweekte bomen (FSC goedgekeurd). Washable paper wordt op traditionele wijze geproduceerd waarbij met de hand elk vel papier wordt bewerkt en eventueel gekleurd. Het proces is gelijk aan het bewerkingsproces van leer. Het papier wordt gerekt en gelooid ( zonder gebruik van gevaarlijke stoffen). Washable paper is door Oeko-Tex geaccrediteerd. Washable paper is duurzaam en ecologisch veganistisch materiaal dat lang goed blijft.

 

 

Do you like it?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s